I Gustav Theodor Walléns anda arbetar Stiftelsen Hantverk & Utbildning för att skapa förutsättningar för människor att kunna utbilda sig inom hantverk, konsthantverk och entreprenörskap. Det gör vi genom att vara huvudman för tre utbildningsanordnare. Det är Leksands folkhögskola, Hantverkslärling och Entreprenörskolan.


logo_rod
Ute på udden, vackert vid Siljans strand, ligger den här kreativa dynamiska mötesplatsen med moderna utbildningar inom hantverk, form och design, entreprenörskap, personlig utveckling och ämnesläsning. Boende och skolans huvudbyggnad med reception, klassrum, matsal och verk­städer ligger kringbyggda som en liten by. Här finns möjlighet att fördjupa kunskaper och utforska konstnärliga uttryck. En tid fylld av överraskande möten som stärker och lyfter utvecklingen.

Skolans lärare har stor kompetens, lång erfarenhet och en nyfikenhet på utvecklingen inom sina områden. Tillsammans med eleverna ansvarar de för att utbildningen ger varje studerande möjlighet att uppnå sitt mål utifrån sina förutsättningar. För att möta all kreativitet och energi är verkstäder och ateljéer tillgängliga dygnet runt.


Utskrift
LEV DIN DRÖM! Hantverkslärling ger den som har lust och stort eget driv, chansen att arbeta med det hantverk den drömmer om. Ett lustfyllt lärande där alla människor som drömmer om ett hantverksyrke får växa genom en nära, personlig och kreativ utbildning.

Hantverkslärling erbjuder arbetsplatsförlagd lärlingsutbildning med personlig och erfaren handledning inom många olika hantverk i hela Sverige. Teorin färgas naturligt in i den praktiska verksamheten. Efter utbildningen kan du arbeta som kvalificerad hantverkare i ditt yrke.


E-skolan_131031_2
Entreprenörskolan erbjuder unika utbildningar riktade mot handeln. Alla utbildningar är utarbetade tillsammans med näringslivet utifrån behovet av kunniga och kvalificerade medarbetare. Just nu finns terminsutbildningar till certifierad Visual Merchandiser på distans med sex träffar i Leksand.